El futur de les escoles de noies segons la Dra Helen Wright

En aquesta entrevista amb TES, la Dra. Helen Wright, expresidenta de l'Associació d'Escoles de Noies del Regne Unit, dóna les seves  opinions sobre el futur de les escoles de noies i refuta algunes teories comunament adoptades contra l'educació diferenciada.

La Dra. Wright suggereix que "les escoles per a noies ofereixen una opció valuosa pels pares i per aquelles noies que busquen trobar un espai on puguin aprendre a ser elles..."

Ella defensa la necessitat d’un "espai per a les noies" on siguin lliures de la intrusió social del gènere, lliures per descobrir-se a si mateixes i els seus propis interessos, essencialment sense la pressió social dels nois. "Penso que tots els nens, tots els joves, necessiten un espai on puguin aprendre a ser ells".

En l'entrevista també respon a l’opinió de que les escoles mixtes proporcionen un "món realista" en abordar alguns dels defectes del “món realista", com que les noies denuncien assetjament sexual freqüent a l'escola o un gran nombre de noies a tot el món que encara no tenen accés a l'educació.

És important assenyalar que hem d’enfocar-nos en el que realment estem tractant d'aconseguir pels estudiants a través de l'educació. Afirma "les escoles en realitat no s'enfoquen a la preparació dels estudiants per al món d'avui, sinó sobre com permetre’ls canviar el món perquè sigui demà un món millor".