La feminització en l'ensenyament perjudica els nois

Notícia publicada al diari digital Catdiàleg el 20 d'octubre de 2017.

La cronificació del fracàs escolar a Espanya és un fet inqüestionable. A més, quan s’analitza l’arrel d’aquest fracàs escolar, una de les conclusions és que en l’abandonament dels estudis i la baixa qualificació en les avaluacions els nois adquireixen un especial protagonisme.

Tant és així que, per exemple, els repetidors masculins a l’ESO baten rècords: una bretxa de gènere de la qual amb prou feines se’n parla. Aquesta asimetria negativa masculina en el sistema educatiu espanyol arriba fins i tot a influir en la baixa maternitat.

Ara, un nou estudi de l’OCDE, en el qual s’analitza entre altres qüestions el “desequilibri de sexe en la professió docent” ve a concloure que la “feminització de l’ensenyament” pot impactar negativament en els nens per la falta de referències masculines en el professorat.

L’informe de l’OCDE, Education at a Glance. OECD Indicators (Panorama de l’Educació. Indicadors de l’OCDE), aborda l’escassa presència masculina en els àmbits de la salut i, sobretot, en el de l’educació.

A partir d’aquest estudi original, a Espanya s’elabora l’informe ‘Panorama de l’Educació: Indicadors de l’OCDE 2017. Informe espanyol‘, que analitza l’evolució dels diferents sistemes educatius, el seu finançament i l’impacte de la formació en el mercat de treball i en l’economia.