Pedagogies efectives en l'aprenentatge de noies. Ressenya de recerca recent

Les qüestions de gènere han estat el centre de molts estudis d'investigació educativa en les últimes dècades, provocats per les respostes diferencials de nenes i nens a l'escolarització. Els percentatges de retenció diferencial, una aparent bretxa de gènere en el rendiment entre nois i noies, les opcions d'assignatures en GCSE i el nivell A, els percentatges d'accés a la universitat, han estat escrutades, amb resultats ambivalents.

Aquesta revisió de recerca se centra en un aspecte d'aquest debat de gènere: pedagogies efectives per a l'aprenentatge de les noies. Al fer-ho, s'intenta considerar si a les noies i als nois se’ls ensenya millor en aules diferenciades, si l'aprenentatge es facilita millor en aquestes classes, si les noies i els nois tenen diferents estils d'aprenentatge, si hi ha pedagogies més adequades de les noies que són diferents de les pedagogies que ajuden a l'aprenentatge dels nois.

L'essència de la ressenya, però, és recolzar als docents: ajudar als docents a identificar, dins dels seus propis contextos, les estratègies d'aprenentatge i ensenyament que permetin a les noies maximitzar el seu propi potencial i tenir èxit en la seva educació, sense sacrificar l'essència del seu propi ésser.