"Igualtat" no significa "identitat"

Aquest article fou publicat en 2012 en https://www.psychologytoday.com/us/blog/sax-sex/201206/girls-knees-and-gender-confusion per commemorar el 40º aniversario del Títol IX. El publiquem ara perquè manté tota la seva vigència.

El 23 de juny de 1972, el president Richard Nixon va signar el títol IX. Segons la Women's Sports Foundation, poc més de 294.000 noies competien en esports de l'escola secundària fa quaranta anys. L'any passat, el nombre de noies que jugaven esports a l'escola secundària va ser de més de 3.370.000. És un augment de més de deu vegades.

A l'commemorar el 40è aniversari del títol IX, hi ha molt a celebrar. Però moltes de les celebracions manifesten una confusió fonamental al voltant de les noies i l'esport. Avui tots estem d'acord en que noies i nois haurien de tenir les mateixes oportunitats de participar en els esports. Però això no vol dir que les noies i els nois han de ser tractats de la mateixa manera. "Igual" no vol dir "el mateix".

Com a metge, he vist de primera mà com aquesta confusió provoca més lesions de noies al camp. El futbol, ​​el bàsquet i el lacrosse van ser originalment inventats i desenvolupats principalment per homes per a ser jugats principalment per nois. Però les noies són diferents dels nois, fins i tot abans de la pubertat. Quan els investigadors Inger Holm i Nina Vøllestad van examinar a noies i nois als 8 anys, van informar a l'American Journal of Sports Medicine que els quàdriceps de les noies eren molt més forts que els seus isquiotibials, mentre que els nois tenien un major equilibri entre els seus isquiotibials i quàdriceps. En cas que li costi entendre la terminologia: quàdriceps és el múscul de quatre caps que redreça la seva cama; els isquiotibials són els músculs de la part posterior de la cuixa que doblen la cama. A causa que el quàdriceps de la noia és més fort comparat amb els seus isquiotibials, té un equilibri de forces diferent al genoll, en comparació amb els nois.

La pubertat exacerba aquestes diferències. A mesura que els malucs d'una noia s'eixamplen, el seu "angle Q" augmenta. L'angle Q és l'angle format per l'os de la cuixa en relació amb la vertical. L'eixamplament de la pelvis, que és una cosa normal de la pubertat en les noies, condueix a un angle Q més gran. Com a resultat, les activitats que involucren al quàdriceps -activitats com xutar la pilota- creen una torsió diferent al lligament creuat anterior en les noies en comparació amb els nois.

Els esports tensionen el genoll femení de manera diferent en comparació amb el genoll masculí. Investigadors de la Universitat de Duke van trobar que les gimnastes tenen cinc vegades més probabilitats de lesionar-se els genolls en comparació amb els gimnastes masculins, i que les noies que juguen bàsquet tenen més del doble de probabilitats de trencar el seu lligament creuat anterior en comparació amb els nois que juguen bàsquet.

Això no es deu a que les noies siguin més fràgils que els nens. És perquè les noies estan sent entrenades per instructors i entrenadors que no entenen aquestes diferències, per la senzilla raó que ningú els ha explicat les diferències. Penseu com els entrenadors solen fer escalfar els seus jugadors abans d'un partit de futbol. Generacions d'homes han preparat als nois abans d'un partit fent que corrin unes voltes al voltant de la pista i fent alguns salts o simples exercicis d'estirament. Això no és útil per a les noies. En canvi, els especialistes en medicina esportiva informat a l'American Journal of Sports Medicine que una rutina completament diferent és més efectiva en la prevenció de lesions entre les noies. La rutina d'escalfament de les noies hauria d'incloure, entre altres coses, córrer cap enrere, saltar de costat a costat i fer rínxols a terra. No costa més diners ni temps que la rutina dels nois. No requereix equip especial. Però és diferent. Quan les noies fan aquestes rutines específiques abans de la pràctica i la competició, múltiples estudis longitudinals han descobert que el risc de lesió del lligament creuat anterior sense contacte es redueix en un 70% en comparació amb les noies en equips similars que realitzen l'escalfament tradicional, és a dir, a l'estil dels nois.

L'efectivitat d'aquesta intervenció específica per a noies, desenvolupada originalment per especialistes a Califòrnia, ara ha estat confirmada per altres investigadors independents en llocs tan llunyans com Suècia. El programa és tan simple i tan efectiu que l'Associació Mèdica Nord-americana ha posat a disposició el programa complet en línia sense cap cost. L'enllaç als llocs web rellevants d'AMA es proporciona al final d'aquesta publicació. Per tant, si no està segur de com ajudar a una noia a realitzar un enrotllament d'isquiotibials en el seu escalfament, els fullets d'AMA, disponibles de forma gratuïta, us diran com fer-ho.

Pregunti als entrenadors i professors d'educació física del seu col·legi si estan al corrent d'aquesta investigació. Si no ho estan, asseguri’s que ho aprenguin. Si fem cas a les diferències entre noies i nois, podem disminuir el risc de lesions a les noies. Si ignorem les diferències entre noies i nois perquè és políticament correcte pretendre que les noies i els nois són iguals, perquè la gent pensa que "igual" significa "el mateix", llavors posem en risc a les noies.

El meu primer títol per aquest post va ser "Com el títol IX fa mal a les noies". Però no és adequat, o sí? No és el títol IX el que perjudica les noies; és la noció errònia que "igual" significa "el mateix". I, no obstant això, aquest és precisament la interpretació del títol IX que és impulsada pels principals grups de defensa. A principis d'aquest mes (juny de 2012), el National Council for Girls and Women in Education (NCGWE) va publicar una monografia que celebra el 40 aniversari del títol IX: la monografia va ser coeditada per l'Association of University Women (AAUW). Podeu llegir el text complet en aquest enllaç: http://www.ncwge.org/PDF/TitleIXat40.pdf. En aquest document, no s'esmenta l'augment en la proporció de noies que pateixen lesions greus del lligament creuat anterior en les últimes dècades, i no s'esmenta el fet que les noies es beneficien d'una rutina d'escalfament que és diferent de la rutina dels nois. Al llarg de la monografia, trobarà molts signes de la suposició subjacent que "igual" significa "el mateix", especialment en l'atac estrany, estrident i objectivament inexacte a l'educació diferenciades de noies (pp. 47-54). La monografia implica que qualsevol que pensi que "igual" no vol dir "el mateix" -qualsevol que defensi escoles de noies o universitats de dones, per exemple- ha de ser un idiota, un republicà o tots dos. (M’esmenten pel nom, dues vegades, com el coco.) Per descomptat, celebrem els èxits aconseguits per les noies i les dones en els 40 anys des de la promulgació del títol IX. Però és hora de reconèixer que proporcionar igualtat d'oportunitats per a noies i nois no vol dir tractar a noies i nois com si fossin el mateix. 

Nota personal: sóc pare d'una filla; També sóc metge de capçalera certificat per la junta i autor de Girls on the Edge (Llibres Bàsics), que The Atlantic Magazine va anomenar "el millor llibre sobre l'estat actual de les noies i dones joves als Estats Units" (febrer de 2011, pàgina 90). ) 

El meu lloc web personal és www.leonardsax.com 

El text complet de l'article recent que confirma l'efectivitat del programa específic per a noies per a la prevenció de lesions de genoll entre noies està en línia, sense càrrec, en aquest lloc web d'AMA: http://archinte.jamanetwork.com/data/Journals/INTEMED/5746/ioi90071_43_49.pdf

Informació detallada per a entrenadors i professors d'educació física pel que fa als exercicis específics per a les noies per prevenir lesions al genoll, incloent fotografies que il·lustren la forma correcta i incorrecta de fer cada exercici, estan en línia sense càrrec en aquest lloc web d'AMA: http://archinte.jamanetwork.com/data/Journals/ INTEMED / 5746 / IWE90034.pdf