L'educació diferenciada eixampla les possibilitats de l'alumnat

Després d'haver treballat en educació durant gairebé trenta anys, i en llocs de lideratge en vint d'ells, fins al gener d'aquest any, en què em vaig convertir en director de l'Escola Secundària Surbiton, només havia ensenyat en entorns d'educació mixta.

L'Escola Secundària Surbiton comprèn tres escoles: una de nenes, una de nens i una escola per a noies. En els últims mesos, he experimentat de primera mà el que crec que són els beneficis de l'educació diferenciada. No és el que vaig imaginar que seria, i em va sorprendre l'impacte que ha tingut en el meu lideratge, ensenyament i aprenentatge, creences i filosofia educativa.

En primer lloc, el que passa dia rere dia a l'aula és la clau per garantir el progrés i els èxits. Els enfocaments d'aprenentatge atractius, juntament amb l'ensenyament excel·lent impartit per mestres que realment es preocupen, proporcionen la veritable clau per garantir que els alumnes aprenguin bé, es converteixin en aprenents de per vida i aconsegueixin el rendiment acadèmic. Això és cert per a totes les escoles, mixtes o diferenciades.

No obstant això, quan els mestres poden utilitzar tècniques adaptades al sexe dels seus alumnes, l'aprenentatge pot millorar encara més. He presenciat això diàriament a l'Escola Secundària Surbiton. Les noies poden preguntar i cometre errors més lliurement. Estan lliures de la pressió per competir amb els nois en aquelles matèries que tradicionalment es consideren dominades pels homes, com ciències i matemàtiques. El que més m'ha sorprès és la confiança que això proporciona a les noies, i que simplement no hi ha un límit per al seu aprenentatge. De fet, una proporció molt més alta de noies trien les matèries STEM a nivell A que les que he experimentat en qualsevol dels entorns mixtes en què he treballat anteriorment. A l'Escola Secundària Surbiton, el 40% dels nostres estudiants han seguit estudiant assignatures STEM a la Universitat. Això és un 15% més alt que la mitjana nacional.

En un recent Open Morning, un futur pare li va fer la pregunta a una alumna de Year 7: "T'agrada estar en una escola per a dones?” Sense que ningú l'hi demanés, ella va respondre molt feliç: "No hi ha distraccions ni conductes disruptives. I puc respondre preguntes i ser jo! "

A l'escola per a nois, els tutors poden crear un pla d'estudis a mida, que atreu i encén la curiositat i la motivació dels nois per aprendre. Això implica temes i experiències que permeten als nois expressar-se. El clar avantatge d'un entorn d'aprenentatge per a homes vol dir que els nois s'eleven de forma rutinària i natural a les tasques que en un altre entorn farien les noies.

Veiem de primera mà que en un entorn d'escoles diferenciades, les alumnes poden ser elles mateixes. Mostren confiança, ambició i obertura a les idees. Vine els èxits de les noies en els anys anteriors; i d'ex alumnes com Edwina Dunn, Chemmy Alcott, Mollie King i Nicky Morgan MP; perquè les noies s'adonin que poden ser tan exitoses en qualsevol camp de la vida. Aquest any, tenim deu alumnes que han aconseguit plaça en Oxbridge amb èxit. Penso que en un entorn mixt algunes d'aquestes noies no s'haurien sentit capaces de decidir-se a estudiar matèries com ciències biològiques, economia de la terra o filosofia, política o economia. Els estereotips de gènere són desafiats, i això amplia les aspiracions educatives.

En l'esport, les noies tenen més probabilitats de jugar a futbol i al cricket, tradicionalment considerats esports per a nois, en una escola per a dones. Al revés, els nois exploren el teatre i la dansa amb més facilitat en una escola per a homes.

Al llarg de dècades, el debat de l'escola diferenciada ha atret opinions fortes d'ambdós costats. Hi ha molts factors que contribueixen a un ambient escolar veritablement reeixit, i el gènere dels alumnes és només un d'ells. L'ensenyament excel·lent, el personal dedicat, la paternitat solidària i un entorn educatiu atractiu també són crucials. No obstant això, si em preguntessin si triaria l'educació diferenciada per al meu fill, la meva resposta seria un sí inequívoc, en un obrir i tancar d'ulls.

Per obtenir més informació sobre l'educació diferenciada a l'escola Surbiton, visiteu www.surbitonhigh.com