Necessiten ajuda els nois?

Aquest article d'Erika Sanzi es va publicar en Project Forever Free el 23 d'octubre de 2019 amb el títol "L'escola no funciona per a massa nois i ningú no en vol parlar" 

Hi va haver un temps fa dècades quan les noies anaven darrere dels nois en matemàtiques i ciències i nosaltres, com a nació, consideràvem que això era inacceptable. A partir de la dècada de 1970, van sorgir iniciatives i organitzacions per tot arreu per ajudar les noies a posar-se a el dia. I ho van fer. Però a mesura que les noies van començar a millorar en matemàtiques i ciències, els nens estaven en un declivi que les persones ignoraven o, pitjor encara, es burlaven com “el seu merescut“ per a aquells que s'havien beneficiat injustament de el patriarcat.

Les noies actualment superen acadèmicament els nois en gairebé tots els sentits, començant a l'escola primària amb puntuacions de lectura que són consistentment més alts en dos dígits i la tendència persisteix fins a l'escola secundària i la universitat. Més noies es graduen entre les deu o vint primeres de les seves classes. És molt més probable que tinguin GPA equivalents a una A, mentre que molts més nois que noies tenen GPA que equivalen a una C o menys. Hi ha més noies que nois a les classes avançades. I les dones actualment superen els homes en l'obtenció de títols d'associat, llicenciatures, màsters i doctorats.

Però cap d'aquests guanys notables i durament guanyats per les dones fa res per mitigar el que hem permès que els passi als nostres fills.

- Els nois tenen més del doble de probabilitats de ser suspesos de l'escola i gairebé tres vegades més probabilitats de ser expulsats.

- Els nois representen dos terços de la població d'educació especial. Gairebé el 80 per cent d'aquests nois són negres i hispans.

- El 60 per cent dels que abandonen l'escola secundària són homes. El 93 per cent dels reclusos són homes i el 68 per cent d'ells no té un diploma d'escola secundària.

- El 85 per cent dels delinqüents juvenils són analfabets funcionals. El 70 per cent dels reclusos a les presons dels Estats Units no poden llegir per sobre d'un nivell de quart grau.

Aquestes disparitats de gènere en els resultats educatius són significatives per als nois d'ingressos mitjans i blancs, però són sorprenents entre els nois negres, llatins i de baixos ingressos. Els nois negres estan en la pitjor situació: a nivell nacional, només el 10 per cent dels nois negres de vuitè grau llegeixen a el nivell del seu grau. Els nois negres tenen més probabilitats de ser suspesos i abandonats que tots els altres grups demogràfics. Un noi negre té sis vegades més probabilitats d'acabar empresonat que un noi blanc i cinc vegades més probabilitats que una noia negra.

Llavors, on està la indignació dels defensors de la igualtat pel que està succeint amb els nois de la nostra nació? Si tenia sentit en la dècada de 1970 començar a invertir en les noies perquè poguessin posar-se a el dia en matemàtiques i ciències, certament té sentit fer el mateix per als nois en lectura i escriptura, especialment considerant la correlació indiscutible entre l'analfabetisme i l'empresonament .

La narrativa generalitzada que l'estat de víctima està reservat per a les noies pot explicar la manca de protestes i accions per ajudar als nostres nens. Christina Hoff Sommers, acadèmica resident de l'American Enterprise Institute i autora de The War Against Boys, va advertir sàviament en 2013 que "el correctiu adequat per al xovinisme no és revertir-ho i practicar-ho contra els homes, sinó més aviat l'equitat bàsica". Ella continua dient que "l'equitat d'avui requereix que abordem els greus dèficits educatius de nois i joves. L'ascens de les dones, per molt temps que s'hagi retardat, no requereix la caiguda dels homes".

Mentrestant, si no prenem mesures urgents, aquells que orgullosament proclamen que "el futur és femení" poden simplement complir el seu desig mentre se sentin passivament i miren com es destrueix el futur dels nostres nois més marginats, fins i tot abans que hagin aconseguit sortir de l'escola primària