La meva escola de noies em va ajudar molt

Aquest article és un testimoni de la universitària Alex Riklin i va ser publicat en The Stanford Daily el 18 de novembre de 2019.

Quan li dic a la gent que vaig assistir a una escola de noies des dels 4 anys, em trobo amb expressions de confusió, commoció, curiositat o alguna combinació de les tres. He rebut les mateixes respostes fins a la sacietat: Per què? Va ser horrible? Però com vas conèixer als nois?

Al contrari del que moltes persones suposen immediatament, a jutjar per la seva cara de compassió, realment vaig gaudir anant a una escola per a noies. És clar, hi va haver moments en què vaig envejar les propostes i els balls de benvinguda que vaig veure en pel·lícules i en el Instagram d'amics nord-americans, però que en realitat mai vaig experimentar. Però a part d'això, anar a una escola diferenciada em va formar de moltes maneres valuoses i em va permetre forjar amistats increïbles.

Es necessita desmitificar molt quan es parla de l'educació diferenciada. Primer, rebutjo la idea de que estar en un entorn d'un sol sexe fa que un no pugui interactuar amb membres de l'sexe oposat més endavant en la vida. Malgrat aquesta creença popular, tothom  qui coneixia a la meva escola i altres escoles diferenciades no només sabien com interactuar sense problemes amb els membres del sexe oposat, sinó que també feien amistats de veritat amb aquestes persones fora de l'horari escolar.

Encara que la majoria de les meves millors amigues eren noies, no estava constantment tancada lluny del món exterior. Estar en un ambient diferenciat també em va animar a fer més amics fora de l'escola i socialitzar fora de la meva petita bombolla escolar. Aquestes experiències em van donar habilitats incalculables, moltes de les quals he utilitzat en les meves primeres setmanes aquí a Stanford per fer amics i construir relacions.

Una altra creença comuna sobre les escoles per a noies en particular és la presència aclaparadora de conflictes i hostilitat entre les estudiants. Inevitablement hi haurà conflicte en totes les escoles i comunitats en algun moment, però mai vaig notar una correlació entre les escoles diferenciades i els conflictes en parlar amb amics que van assistir a escoles mixtes. Diria que la conflictivitat no depèn de si estàs en una escola mixta o diferenciada, sinó del caràcter de les persones de les que t'envoltes.