Les escoles diferenciades de noies... com són avui dia?

Artícle publicat en Great British Life el 27 de febrer de 2023.

Fins a la dècada de 1960, la majoria dels nens assistien a escoles separades per sexes; avui, al voltant del 6% ho fa. Els directors d'algunes de les millors escoles per a nenes del Regne Unit (i membres de l'Associació d'Escoles per a Noies*) responen les preguntes sobre l'educació diferenciada al segle XXI...

Quins són els desafiaments reals que plantegen les xarxes socials per a les nenes el 2023 i com ho gestionen les escoles diferenciades de noies?

La Sra. Carole Cameron, directora de l'escola privada Queen Mary's School a North Yorkshire diu:

En paraules d'una nena de Year 10, “els influencers a les xarxes socials ens donen falses expectatives de la nostra vida”. La imatge corporal, els desafiaments d'internet, el contingut ofensiu, el ciberassetjament, la misogínia, la competència per qui viu millor i els anuncis de sugar baby van ser esmentats en alguns moments de conversa informal. Aquests són alguns dels desafiaments reals que plantegen les xarxes socials a les noies el 2023.

Com gestionen això les escoles diferenciades de noies?

Educació, educació, educació és la resposta. A Queen Mary, un programa PSHE sòlid és un començament important que descriu els paràmetres legals, així com la importància per a la salut física i mental de ser usuàries responsables de les xarxes socials. Les polítiques d'ús acceptable, signades per les alumnes, el personal i els pares, són omnipresents i estableixen normes escolars clares. Completament capacitats en salvaguarda, tecnologies de la informació i estratègies anti-bullying, el personal té un paper vital per exercir. Involucrar-se amb els pares ajuda a garantir que l'ús de les xarxes socials a casa estigui controlat, especialment en els anys adolescents impressionables.

La guia legal del DfE 'Mantenir els nens segurs a l'educació' descriu com les escoles han de tenir filtres i sistemes de control apropiats i s'espera que el projecte de llei de seguretat en línia, llargament esperat, requereixi mesures de verificació d'edat més estrictes per a plataformes com TikTok, Instagram i Snapchat.

Les escoles de noies tenen plans ben desenvolupats per a la gestió de telèfons mòbils i a Queen Mary estan prohibits durant la major part del dia escolar i s'està prenent una sèrie de mesures per fer complir la política. És essencial fomentar el bon comportament, respondre de manera efectiva als incidents d'ús indegut de la tecnologia tant dins com fora de l'aula, i donar suport al personal per abordar els problemes en línia.

Les alumnes també han de tenir l'oportunitat de discutir les seves preocupacions amb discreció. La qualitat de les relacions dins l'escola és fonamental per generar alts nivells de confiança. Ser capaç de parlar i de fer preguntes redueix l'ansietat i pot prevenir el mal ús.

Tot i els molts beneficis de la tecnologia, el risc de distracció, interrupció, intimidació i abús associat amb els telèfons mòbils és un desafiament a què s'enfronten totes les escoles. Tot i això, les escoles diferenciades de noies tenen un clar avantatge en el sentit que aborden els problemes de prejudicis i discriminació en línia i desafien els estereotips en un entorn segur i de suport sense la pressió del grup masculí. L'actitud misògina d'Andrew Tate envers les dones no tindria cap possibilitat a les escoles de noies que conec!

Com és una educació amb èxit per a noies i com les prepara per al seu futur?

Sue Baillie, directora de Queen Margaret's School for Girls, York, diu:

Les escoles com la de Queen Margaret són entorns moderns, diversos i dinàmics enfocats a recolzar i ensenyar nenes i noies. Una educació reeixida per a noies no és aquella que limita l'ambició, l'aspiració o l'assoliment de les noies en qualsevol aspecte de les seves vides, sinó que els obre els ulls a les possibilitats i oportunitats il·limitades que hi estan disponibles, independentment del seu gènere.

Quan entres per la porta d'una escola de nenes forta i reeixida, el que sentiràs és una sensació d'apoderament, confiança en tu mateixa, amistat, amabilitat, integritat i determinació, perquè les noies volen triomfar de la millor manera possible i volen fer-ho a tots els àmbits de la seva vida. Les nenes d'escoles diferenciades poden aprendre tant dins com fora de l'aula sense límits. No miren per sobre de l'espatlla ni se senten limitades pel judici dels nois.

Sabem més que mai sobre la manera d'aprendre dels infants i els joves i la fisiologia del cervell adolescent. Aquesta comprensió i els anys de reeixida educació diferenciada són proves convincents que les nenes aprenen millor quan se'ls ensenya d'una manera que s'adapti al seu intel·lecte emergent. Educar els joves per al món dels adults no vol dir intentar replicar el món dels adults a l'escola, es tracta de proporcionar un entorn perquè cada individu descobreixi i aprofiti al màxim els seus talents individuals. És aquesta fortalesa la que les equipam per a la vida i prepara les dones joves per prendre amb confiança el seu lloc just i igualitari al costat dels homes.

Quan les meves alumnes acaben el seu temps a Queen Margaret's, són persones segures, compassives i ambicioses amb ganes de començar el proper capítol. Ho considero una feina ben feta.

Quina importància té el Dia Internacional de la Dona a la seva escola diferenciada de noies?

Amy Wallace, directora de Queen's Gate a South Kensington, Londres, diu:

A Queen's Gate de vegades sembla que cada dia és el Dia Internacional de la Dona. Per posar un exemple, aquesta setmana, un Year 10 Form va fer una assemblea sobre dones inspiradores de tot el món, i una alumna de Year 11 va sol·licitar l'oportunitat de parlar a l'escola sobre la situació a l'Iran. Només necessita fer una ullada ràpida a les notícies recents per veure per què les nostres noies estan interessades en els drets de les dones i per què el Dia Internacional de la Dona continua sent no només rellevant, sinó vital: les noies no poden rebre educació a l'Afganistan; persones influents que acumulen enormes seguidors mentre escupen bilis misògina. Davant d'aquest panorama inquietant, el Dia Internacional de la Dona ens brinda un moment per celebrar tot allò que ja s'ha aconseguit pels drets de les dones i per crear consciència sobre la feina que encara queda per fer. Com a escola de noies, és crucial que les nostres alumnes comprenguin el món en què estan creixent i els desafiaments que enfronten les dones, tant properes com llunyanes, en el passat, present i futur. És important que les recolzem per allò que s'acosta i disminuïm el risc que les seves aspiracions es vegin intimidades o, el que és pitjor, que la seva seguretat es vegi afectada. A més, esperem que, de cada Dia Internacional de la Dona, les nostres nenes obtinguin inspiració i confiança, i avancin empoderades per convertir-se en els agents de canvi que les nostres societats tant necessiten. Les meves alumnes de Junior School creuen que un món dirigit per noies de Queen's Gate seria un lloc força bo. Estic d'acord.

Com s'assegura que les alumnes d'escoles diferenciades construeixin amistats positives amb membres de l'altre sexe? Això es considera important en el paper de l'escola?

Rebecca Dougall, directora de St. Helen and St. Katharine, a Abingdon, diu:

Com a director d'una escola diürna, sé que les nostres estudiants tenen vides ocupades més enllà de l'horari escolar que els involucren en clubs i amistats amb nois. La majoria de les nostres estudiants ens vénen d'escoles primàries i preparatòries mixtes, per la qual cosa hi ha amistats que continuen.

Aleshores el que veiem és l'alliberament que sorgeix quan les nenes es troben en un espai on poden prioritzar per complet les seves necessitats de desenvolupament.

Per descomptat, treballar amb nens és part d'aquest procés i treballem de ben a prop amb Abingdon Boys School de moltes maneres, des de la nostra xarxa d'autobusos conjunta fins a clubs extraescolars i viatges internacionals. A Sixth Form oferim una sèrie d'A-levels ensenyats conjuntament i al llarg de l'escola superior hi ha una varietat d'assignatures conjuntes i esdeveniments socials.

Gaudim de concerts i produccions teatrals compartides per a estudiants de darrer any, i també explorem junts els temes seriosos d'inclusió i igualtat, amb estudiants de darrer any treballant en col·laboració per abordar problemes que sorgeixen tant a nivell local com a nacional.

També som part de l'associació d'aprenentatge local OX14, que veu estudiants de 6 escoles (3 d'un sol sexe, independents i 3 mixtes estatals) treballant junts en àrees com la salut mental i la tutoria acadèmica.

Totes aquestes oportunitats enriqueixen els viatges de desenvolupament en què es troben els nostres estudiants i construeixen amistats positives entre gèneres i orígens. Això és crucial pel que oferim i en allò que creiem a St Helen and St Katharine.

En primer lloc, celebrem la nostra experiència en inspirar les dones joves a ser la millor versió de si mateixes que poden ser. Les escoles de noies estan en una posició única per oferir una educació que s'adapti a les necessitats molt particulars de les dones joves. Les relacions positives en són una part clau, i som afortunades de poder treballar amb escoles associades i oferir als nostres estudiants el millor de tot.

Per què els resultats acadèmics de les escoles de noies són millors que els de les escoles mixtes i quin valor se li dóna al desenvolupament de conjunts d'habilitats toves?

Simone Niblock, directora de la Durham High School diu:

Durham High School va ser una de les primeres escoles al nord-est d'Anglaterra a prendre seriosament l'educació de les noies i estem orgulloses de continuar amb aquesta tradició avui. Busquem desenvolupar el potencial de cada noia en tots els àmbits de la vida i encoratjar-les a ser la millor versió de si mateixes en un ambient segur i estimulant.

Les excel·lents relacions són el centre de tot el que fem a Durham High School. Hi ha un ambient familiar i afectuós on totes les alumnes es coneixen bé entre si i les mestres superen les expectatives per garantir que les nenes estiguin preparades per a l'èxit. Les nenes i els nens aprenen de manera diferent, i com a experts en l'ensenyament de les nenes, podem atendre aquestes diferències i treure el millor de les nostres alumnes.

El seu viatge comença a Preescolar, on el nostre enfocament holístic garanteix que les alumnes rebin una base exemplar per a la seva carrera educativa. Aquest rigor acadèmic és present a tota l'escola ia Sixth Form, on les noies marxen com a dones joves completes, independents i segures, llestes per enfrontar els desafiaments del món en general.

Els resultats de l'examen tampoc són el més important. Posem un gran èmfasi en l'individu en la seva totalitat i ens prenem seriosament el nostre paper d'animar les alumnes a desenvolupar habilitats de lideratge, resiliència i confiança. Aquestes habilitats toves, que es desenvolupen a través d‟un extens programa extracurricular i una forta consciència social, funcionen per complementar l’èxit acadèmic.

*L'Associació d'Escoles de Noies (GSA) és una organització formada per directores d'una àmplia gamma d'escoles independents i estatals per a noies, amb moltes de les escoles amb millors resultats al Regne Unit. Junts eduquen més de 80.000 estudiants. GSA, experta en educació de noies, té com a objectiu defensar les dones joves i les seves mestres perquè tinguin les millors oportunitats de sobresortir en les vides que trien portar, encarregant regularment investigacions per demostrar la rellevància moderna i el poder durador d'una educació només per a noies.