La investigació de GSA analitza els resultats de PISA 2022 a través de la visió de les escoles de noies

L'enquesta de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) per a l'avaluació internacional dels estudiants (PISA) 2022 revela que la bretxa de gènere en el rendiment s'amplia per a les noies en algunes assignatures. La bretxa entre nois i noies pot estar augmentant a les escoles mixtes, però no ocorre el mateix amb les noies de les escoles diferenciades, que constantment fan front a la tendència.

Donna Stevens, CEO de l'Associació d'Escoles de Noies, comenta sobre l'enquesta PISA 2022 de l'OCDE:

"Això fa una lectura aclaparadora. Les puntuacions de tots els alumnes d'Anglaterra, Escòcia, Irlanda del Nord i Gal·les han caigut des del 2018, amb puntuacions mitjanes més baixes a tot el Regne Unit aquest any en matemàtiques, lectura i ciències.

És especialment preocupant veure com s'amplia la bretxa de gènere en el rendiment de les noies en algunes assignatures. Els nois tenen puntuacions mitjanes més altes en matemàtiques i ciències, i les puntuacions del Regne Unit mostren diferències encara més grans que a tots els països de l'OCDE de mitjana, sobretot la diferència creixent entre les noies i els nois en el rendiment de les ciències des del 2015 a Anglaterra, que ha estat impulsada per caigudes més grans en el rendiment de les noies que la caiguda del rendiment dels nois.

La bretxa entre nois i noies pot estar augmentant a les escoles mixtes, però això no passa amb les noies a les escoles de noies, que constantment rebutgen la tendència. Sabem que a les escoles GSA que a nivell A els nostres alumnes tenen 2,5 vegades més probabilitats d'estudiar matemàtiques avançades, i dues vegades més probabilitats d'estudiar Física i Informàtica. Les noies de les escoles diferenciades aconsegueixen qualificacions especialment altes en GCSE de ciències, únics en comparació amb les escoles mixtes; l'any 2022, el 67% de les noies de les escoles diferenciades van assolir un 7è grau o superior en els GCSE de física, per exemple.

Els talents, interessos i ambicions innats de les noies mai han estat qüestionats; les nostres escoles estan plenes de matemàtiques i científiques intel·lectualment curioses i talentoses. Cada cop és més clar que una educació només per a noies és la millor per ajudar les noies a assolir les ambicions de la seva vida. Necessitem més escoles de noies: vull que cada noia tingui les millors possibilitats i oportunitats per a la seva vida".

Llegeix l'informe PISA 2022 i l'anàlisi GSA completa.