Congrés Internacional d'educació diferenciada en la Universitat Federal de Kazan, Elabuga Institute.

La Universitat Federal de Kazan, Elabuga Institute, va celebrar el passat 25 i 26 d'abril un congrés internacional sobre l'educació diferenciada que portava per títol "La situació i les perspectives de l'educació diferenciada a les escoles modernes"

Va ser la primera vegada que la universitat es va convertir en una plataforma de discussió per a científics i professionals involucrats en el tema de l'educació diferenciada a les escoles.

Les escoles diferenciades no són infreqüents a Rússia. Estan situats a les regions de Moscou, Sant Petersburg, Stavropol, República de Komi, Tula, Novosibirsk i Tomsk, i altres. Hi ha 10 escoles diferenciades en Tatarstan amb 2.658 estudiants.

El tema és prou important, de manera que més de 50 investigadors, mestres i directors es van reunir al voltant de la taula rodona a l'Institut Elabuga de KFU per compartir experiències, casos d'èxit i identificar punts de creixement.

Els convidats van ser rebuts per Rinat Ibatullin, director adjunt de l'Institut, que va parlar sobre els èxits d'avui de l'ànima mater. El Dr.Rinat ha assenyalat que avui la universitat està llista per cooperar amb escoles diferenciades, que poden convertir-se en plataformes per a la pràctica dels estudiants.

L'orador principal en la conferència va ser Shamil Sheymardanov, professor associat del Departament de Pedagogia de l'Institut Elabuga de KFU, qui durant diversos anys ha estat investigant el tema de l'educació diferenciada. Ara, gràcies als últims descobriments en biologia, sociologia, psicologia, aquesta tendència ha rebut un nou impuls per al desenvolupament. Tot i que encara hi ha prou preguntes discutibles, per exemple, l'educació d'un sol sexe obstaculitza o ajuda a la socialització i, a llarg termini, a construir relacions, a crear una família?

En una transmissió en línia, la Doctora en Educació, Professora de la Universitat Estatal d'Udmurt, Nina Yerofeeva, va compartir dades sobre les característiques psicològiques i de l'edat que s'han de tenir en compte en l'educació de nens i nenes.

Oksana Antoshkina, directora de l'Escola No 2 de Tomsk: "La nostra escola va ser fundada en la reunió del Parlament Rus en 1909 com una escola per a nens i nenes. El 2012, va sorgir la qüestió d'una fusió amb una gran escola, i vam decidir preservar la nostra singularitat, revivint l'antiga tradició. Ara puc compartir els resultats: en les classes d'educació per a un sol sexe hi ha menys absentisme, l'assistència s'ha duplicat en comparació amb les classes mixtes. Els mestres van començar a relacionar-se amb les nenes i els nens d'una manera nova, per desenvolupar tasques diferenciades, per escollir amb cura els mètodes i enfocaments. Un avantatge més: el 2012, entre 40 mestres vam tenir un home, ara hi ha 12 d'ells: no només en educació física, sinó també en química, física i matemàtiques. Vam començar a cooperar activament amb la universitat ".

Yana Evgenova, sotsdirectora de l'Escola de Nenes Syktyvkar: "Desafortunadament, no es presta prou atenció als temes de l'educació de les escoles diferenciades. Per tant, em vaig sentir molt feliç quan vaig saber la possibilitat de participar en aquest projecte. És bo veure a col·legues d'altres regions. Aprenc amb interès com construeixen el procés educatiu, quins problemes i dificultats s'enfronten. Espero que el meu informe sigui útil, perquè està dedicat a un tema candent: la socialització. Explicaré com construïm l'estructura del procés educatiu, les activitats extracurriculars, l'educació addicional i la interacció de la xarxa. Cada detall és important en combinació amb els altres, recorreré a una metàfora: si només empolvores el cogombre amb sal a la part superior, el resultat serà un, i si ho poses en un pot amb cogombres, un altre ".

L'experiència estrangera en la conferència va ser presentada pel professor de la Universitat Internacional de Catalunya, Jaume Camps. El Dr Jaume va abordar el tema "L'estat i les perspectives de l'educació diferenciada a Catalunya i Espanya" com a part de la cooperació científica amb l'Institut Elabuga de KFU.

Com a part pràctica, la conferència va continuar en Nizhnekamsk, on els participants van observar l'experiència de l'Escola de Nenes No.13 i l'Escola de Nens No.24.