Gwen Byrom, presidenta de GSA, ens explica el desafiament dels estereotips de gènere en la seva família

Gwen Byrom, presidenta de GSA (Girls' Schools Association) 2018 i directora de Loughborough High School, explica com els desafiants estereotips de gènere han ajudat a ella i al seu marit a administrar el treball i educar a cinc fills - Sunday Times, 31 de desembre de 2017:

Byrom, qui recentment va assumir el càrrec de Presidenta de GSA i també és directora de Loughborough High School, va dir que li explica a les noies de la seva escola que poden "tenir-ho tot", una carrera i una família, desafiant els estereotips de gènere, fins i tot la idea de que l’home ha de ser el sosteniment familiar.

El seu marit, Andy, també mestre qualificat, ha tingut cura dels seus fills durant 12 anys, mentre que ella ha treballat a temps complet.

"Al meu marit li encanta estar a casa amb els nens", va dir. "No és un rol masculí estereotípic, però el gaudeix molt".

Byrom, que té una moto Moto Guzzi de 1100cc, va dir que les noies han de parlar amb les seves parelles sobre com van a equilibrar el treball i la vida de la llar en el futur. "És una xerrada que qualsevol parella raonable vol tenir", va dir. "L'igualtat de gènere no tracta només de dones. També es tracta d’homes, sobre homes que se senten acorralats amb els seus propis estereotips de gènere de ser l’home fort i el suport de la família ".

"Se li ha de donar l'oportunitat de dir que volen tenir un paper més important en el llar de la mateixa forma en què a les dones se'ls ofereixen oportunitats de lideratge en el treball".

Byrom, que solia treballar en investigació bioquímica, vol que les nenes desafiïn els estereotips de gènere on sigui que ocorrin. Ella va dir que és un model conscient per als alumnes de la seva escola i la GSA, que representa algunes de les principals escoles privades per a dones del país, on els alumnes es animen a seguir carreres de gran vol.

Ella va dir: "Tinc tres nens i dues nenes, de 19, 16 anys, bessons de 14 anys i un nen de dos anys i mig. El meu marit es queda a casa i els cuida, vaig a treballar ... Les noies me venen amb meus fills per aquí. Els mostra que pots tenir una família i una carrera.

"El missatge és que es pot tenir tot fins cert punt, però hi ha compromisos. El compromís que vam fer va ser que jo seria el principal suport de la família i que el meu marit quedaria a casa i es cuidaria dels nens. Les noies tenen aquesta opció i les animo a que parlen amb els seus parelles sobre aquest equilibri. Crec que el que és sensacional avui en dia és que hi ha opcions ".