Trencant estereotips: per una societat més igualitària

Un col·legi espanyol va sorprendre al món en decidir implementar una particular classe extracurricular per formar els seus alumnes masculins en la igualtat a l'hora de formar una família.

El Col·legi Montecastelo, de la ciutat de Vigo, imparteix classes de cuina, planxa i altres activitats "de la llar", sota el lema "La igualtat s'aprèn amb fets".

Segons el coordinador de l'establiment, Gabriel Bravo, aquestes activitats es realitzen perquè "el dia de demà aquests homes puguin aportar a casa seva quan formin una família".

"Ens semblava molt útil que els nostres alumnes aprenguessin a realitzar aquestes tasques perquè quan algun dia formin una família s'impliquin des del principi i sàpiguen que una casa és cosa de dos, que no és qüestió de la dona netejar, posar el rentaplats i planxar . Això permetrà que vagin prenent consciència i sabran gestionar la llar", ha afegit Bravo.

Les classes són impartides tant per professors com per ajudants, tots homes, i han tingut una bona acceptació pels alumnes, els quals fins i tot van aprendre costura. "Tenien certa reticència, però s'ho van prendre amb una actitud positiva. Va ser divertit i instructiu alhora. Estem bastant sorpresos i els pares molt contents", va dir el docent encarregat.